UA-127104864-1
LIFESTYLE

HOW WE DID OR DID NOT CELEBRATE MIDSUMMER’S EVE

By June 25, 2019 No Comments

Jaanipäev on üks lahe püha! Just arutasime Mikuga kuidas see on ikka nii tore põhjus kõikidel sõpradel kokku saada, koos aega veeta ja linnast välja sõita. Kahjuks on minu jaoks aga jaanipäev juba kolmandat suve järjest vahele jäänud. Siin küll korraldatakse eestlaste poolt ühist jaaniõhtut, kuid seda umbes nädal aega enne päris jaani. Tore iseenesest, et see toimub aga see võiks ikka õigel päeval olla, sest just siis ei tea mida oma õhtuga peale hakata ning tekib igatsus meie traditsioonide järele. Tagant järele muidugi mõtlesime, et oleks ju ikkagi võinud kasvõi enda eestlastest sõbrad külla kutsuda, aga kuidagi nii kiiresti jõudis jälle see jaanipäev kätte, et selle peale tulimegi alles siis kui päev käes oli. Üleüldse ei jõua vahepeal kohale, et juba juuni lõpp käes on, kuhu see aeg kaob?

// Midsummer’s Eve is a big holiday in Estonia! We were just talking about it with Mikk the other day that it’s so fun and such a good reason for everyone to get together either with friends or family, or both and leave the city for a couple of days just to hang out, barbeque….drink and light bonfires. I actually haven’t celebrated Midsummer’s Eve for three years now. Estonians do organize something here for this holiday but they do it about a week before, which for me doesn’t make a lot of sense, since on that exact day, no one really has no plans and that’s when you start missing the traditions of our home country. We know we should have invited some friends over just to celebrate but to be honest, we didn’t even think about it before the day was already here. I can’t even believe we are already in the end of June, where does the time go?

Mis me siis tegime? Päeva esimese poole oli Mikk tööl ning meie Sophiaga käisime niisama kohvikus ja jalutamas. Õhtupoole läksime kolmekesi koos õhtustama ja peale seda ühte ilusasse parki, millelt avanes vaade New York City‘le, (kuna linn oli ikkagi üsna kaugel siis pildi peale see eriti selgelt ei jäänud). Peale seda läksime koju, panime lapse magama ja vaatasime veel omavahel enne magamaminekut ühe filmi. Kõik kes vanemad, teavad kui suur sündmus teinekord ühe filmi vaatamine olla võib 😀 Ja selline oligi meie jaanipäev, ilma igasuguse jaanitule, šašlõki või veinita.

// So how did we celebrate? The first part of the day Mikk was working so me and Sophia went to a cafe and for a little walk. Later we had some dinner and since it was a beautiful weather outside we went for a walk at a park along the mountains with a view to the New York City skyline, (the city was a bit too far though to get a nice picture of it). After the park we went home, put Sophia to bed and watched a movie before calling it a night. If you’re a parent you probably know how big of a deal watching a full movie can be 😀 So this was our Midsummer’s Eve celebration, with no bonfire, no barbeque and no wine.

Do you celebrate Midsummer’s Eve? If you do I would love to know more about the tradition and how you celebrate it 🙂

– Xx, ByRaahel

ByRaahel

Author ByRaahel

More posts by ByRaahel

Leave a Reply