UA-127104864-1
FAMILY / MOTHERHOOD

SOPHIA NORA 2 MONTHS

By March 31, 2019 No Comments

Uskumatu, et meie pisike beebi juba 2 kuune on. Samas ei mäleta ma elu ilma temata ja oleksime teda justkui juba vähemalt 2 aastat kasvatanud. Ma siin käin mitmes emaduse ning beebiga seotud grupis ning ühes nendest eile üks ema tõi välja sellise mõtte, et kui sult küsitakse, kas sa oled õnnelik siis on see väga keeruline küsimus sest, et kas “õnnelik” on just see sõna millega kirjeldada elu pisikese ja väga palju nõudva beebi kõrvalt…Ta tõdes, et ei saa öelda, et ei oleks õnnelik, kuid päris õige ei tundu ka see sõna kirjeldamaks  seda “uue ema” olukorda. Kõik teised emad noogutasid ja olid igati nõus selle väitega. Mina enda peas aga mõtlesin, et praegusel hetkel, kaks kuud peale sünnitust, ilmselt olen siis ainuke aga ma tõesti võin öelda, et ma olen hetkel tõeliselt õnnelik! Veel kuu aega tagasi ei oleks ma arvanud, et seda veel nii pea saan öelda, aga see päev tuli ning varem kui ma arvasin ja ma olen selle üle ikka väga tänulik! Lapse kasvatamine on keeruline. Iseenda identiteedi uuesti leidmine ning uue “mina pildiga” leppimine ei ole kerge.Mitte miski aga ei ületa seda tunnet, mille tekitab üks pisike päikesekiir igas minu hommikus, vaadates otsa enda siniste silmade ning kelmika naeratusega, tehes mind maailma kõige õnnelikumaks inimeseks! Just see naeratus on see, mis igal hommikul uut energiat, jõudu ning motivatsiooni annab.

// I can’t believe our baby is already 2 months old. Although it’s very hard to remember what our life looked like before her, I feel like she’s been with us for 2 years. I go to some support groups and there was a mom the other day who shared a thought with us. She said that if someone asks you if you’re happy, then it’s a very hard question. Is “happy” the word to describe a life of a new mom with a very demanding baby? She admitted she can’t say she is not happy but going through so much in this period the word “happy” just doesn’t seem like a right word. All the other moms agreed with her and admitted they feel the same way. At the same time I was thinking to myself that..okay probably I’m the only one but at this moment, 2 months postpartum, I really am happy! Only a month ago I didn’t think I’d be able to feel happy anytime soon, but here I am and it makes me very thankful! Raising a child is hard! Finding your new identity and accepting the “new you” is not easy. But there is nothing better than having that little sunshine with her blue eyes smiling at me every morning, making me the happiest person in the world! That smile is what keeps me going and gives me energy, strength and motivation every morning!

Nii veider on see emadus- üks kõige raskemaid, aega nõudvamaid ning ennast ohverdavamaid ülesandeid, samal ajal aga nii imeline ja sõnuseletamatult ilus kohustus. Ma vaatan enda tütart iga päev ja mõtlen, et see on lausa hirmutav kui suurt armastust ma tema vastu tunnen. Minu suurim hirm on see, kui ühel päeval keegi talle midagi halvasti peaks ütlema või järsku lükkama, ma ei kujuta ette mida ma siis teen! Ma proovin aga mitte nendele asjadele ette rutates mõelda, vaid nautida seda imelist beebi aega , kus mu verivärske beebi mind nii väga vajab ning kelle heaolu põhimõtteliselt ainult minu kätes on. Palju õnne mini sünnipäevaks, mu pisi tibuke <3

// Motherhood can be strange- it’s one of the hardest, time consuming things and makes you sacrifice a lot yet at the same time it’s so incredible and beautiful responsibility. Every day I look at my daughter and think that it’s actually scary how much I love her. My biggest fear is what will happen or what will I do if someone says something rude to her or even worse- hurts her. I try not to think about those things just yet though and just focus on my little baby girl and enjoy that newborn stage where her well-being is still basically only in my hands. Happy mini-birthday my love! <3

xx, ByRaahel

ByRaahel

Author ByRaahel

More posts by ByRaahel

Leave a Reply